bir problem,bir fikir...

23:48 journey of my hands 15 Comments

iyi geceler herkese...

geçtiğimiz hafta sonu uzun zamandır ertelediğim bir düzenleme işi vardı..artık kaçamayacağımı anlayınca aldı beni bir düşünce..canım hiç dışarı çıkmak istemiyordu ama bu işin de yapılması gerekiyordu..

azcık temizlik yaptım sonra canım poğaça çekti ama sade..yanına çay demleyip peynirle yiyebilmeliydim:) girdim mutfağa yaptım poğaçaları,demledim çayımı yedim bir güzel...ama dedim ya arka odada belkeyen bir iş de vardı...aslında bütün bu mutfak macerası oradan çıkma...işten kaytarmak için kendimi oyalama falsı:))

her zaman diyorum ya; bütün icatlar ihtiyaçtan doğar diye..işte bu postun konusu da oradan doğma.. çok ahım şahım bir şey beklemeyin sakın...sadece benim gibi problemi olanlar için hayat kurtarır...diğerleri için belki de faso fisodur:)


Good night to everyone…
There was an arrangement work at last weekend which I postphoned for long time. As soon as I understand that there is no way out, I started to think about it.. I do not feel to go out but this work must be completed..

I had some home cleaning , thenafter I want a savory pastry very badly!! I could have eat it together with a cup of tea ..) I immediately entered into the kitchen and have done all the pastries , have my tea ready and have my stomache full with pleasure !))  however, as I told you, there was a work waiting for completion in the back room.. actually all this kitchen exploit ecause of that.. I confess , it was an occasion to run away from the work ))

As I say everytime, invention borns from need..the subject of this post comes from there.. please do not expect something big or faboluous.. this is just saving material for people who have such problem at all. For the rest, this can be foolish only .. 


işte benim problemim bunlardı:) meşhur şallarım,eşarplarım...yazın çok sık kullandığım bir aksesuardır...neredeyse her renk,her desen mevcuttur ama görünce yanlarına girmekten alamam yine kendimi:) geçen yaz bu konuda eşimi biraz bunaltmış olabilirim:))yukarıda gördükleriniz yanlızca bir kısmı...bu eve taşındığımızdan beri torbaların içine sıkıştırılmış halde bir kenarda duruyorlardı...

azcık havalar düzelir gibi olunca hemen aklıma geldiler ama bir düzen istiyorlardı..hepsinin ütülenip  bir düzen içinde asılması gerekiyordu ama bir türlü onlar için gerekli düzeni sağlama yolunu bulamamıştım...geçen haftaya kadar:)) gardrop kapaklarına asmayı sevmiyorum..hepsini bir askıya astığımda ,aralarından bir tane çekince hepsi düşüyordu,acayip sinirlendiriyordu beni:) hepsini ayrı ayrı asmak istiyordum yıllardır:)

As you see.. here they were my problem… ) my favorite and famous shawls and scarves..it is my favorite accesory used especially in the summer. I have got almost all kinds and colours in my collection . I also could have bored my husband last summer with them. You see some of them in above picture. They were left in some corner of my house since I moved out in here.
I suddenly remembered when the weather started to change and spring started to sing. All must be ironed and organized in order. I hate to hang on the doors of the wardrobes. I wished to hang them out seperate from each other since many years…))




çözüm tam da poğaçalarımı yerken geldi aklıma:) uzun zamandır belki bir şey yaparım düşüncesiyle malzemelerin arasında duran bu perde halkalarının yanına gidişimi görmeliydiniz:)) tabiri caizse uçtum :) 

The solution flashed when I was cooking pastries in the kitchen )). You should have seen me flying to my material box..as  I had kept plastic chains of my bathroom curtain..




işte canım eşarplarım,şallarım için süper bir düzenim var artık :)) ütülemeden resimlediğim için üzgünüm..ama anın heyacanına verin artık...inanın bana o anda sanki elektriği keşfetmiş gibi bir hissiyattaydım :)

yazının başında da dediğim gibi belki bir çok insan için komik bir keşiftir ama benim için korkunç büyük bir fikir oldu:)artık onlara da kıyafet muamelesi yapabilir,dolabımın istediğim yerine asabilirim:)

eğer bunun için hali hazırda kullandığı bir fikri olan varsa da bilmeyi canı gönülden isterim:)

herkese huzurlu bir gece olsun efendim

Here they are.. I have now perfect organization for my scarves .I am sorry for placing the pictures before ironing them. Please forgive my flurry .. believe me I had a feeling that I discovered the electricity at that time …)))

As I said at the beginning of my article that this can be a funny invention for many peeople but form e it was something..) By now, I can also treat them as a dressing and can hang them out in any place I want in my wardrobe.


However, if there is any other idea or suggestion or anybody use something differetn, I will be so happy to hear by heart …))

Wishing everyone very peaceful night….

not: Turuncu Oda'nın  artık dünyaya açılması gerektiğini düşünen ve bu postumu ingilizceye çevirerek bana müthiş bir destekte bulunan sevgili Banu'ma çok teşekkür ederim:)


P.S. I would like to send my special thanks to my dearest Banu for translating my post into English and for advising me to reach to the other communities, groups and markets in the world..)))

You Might Also Like

15 yorum:

  1. Sibelciğim, acizane bende senin gibi sorunumu giderebilmek için bir tasarım yapmıştım. Tasarım diyorum ama, benimkiler seninkilerin yanında çok basit kalıyor tabi. Henüz çok yeni ve çok bilgisizim boyama işinde. Öyle çok istiyorum ki eski bir mobilyayı yenileyebilecek kadar bilgim ve cesaretim olmasını. O yüzden seni yakından takip ediyorum. Ha benim tasarıma gelince bloğumda, eşerp askısı başlığıyla görebilirsin. Yorumunu bekliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Benim de çorbada tuzum olsun bari: Öncelikle askıya perde halkalarını açıklıkları aynı yöne bakacak şekilde silikonla yapıştırırsan sanki daha işlevsel olur. Çünkü perde halkalarının başlarına buyruk hareket etmeleri engellenmiş olur. Bir de İKEA modeli var, herkesin bildiği. Bizler gibi taşrada oturup da İKEA görmeyenler de büyük boy halkaları tığla birbirine monte etmişlerdi. Başka şeyler de vardır muhakkak. Bakalım diğer arkadaşların başka ne gibi fikirleri gelecek:)

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi fikir. En kısa zamanda perde halkası almalıyım :)

    YanıtlaSil
  4. özlemcim koşarak gittim bloguna:) ve gördüm ki benimkinden çok daha iyi bir fikirmiş..azcık da hayıflandım niye benim aklıma gelmediki diye:)) blogunuda yazdım ama buradan da yazıyım,yazıyı bulana kadar canım çıktı:) "bu blogda ara" eklentisi koyarsan çok daha rahat olur gezen için...çok çok teşekkür ederim sana..en kısa zamanda yapacağımdan şüphen olmasın:)) sevgiler

    nurtenbeğendi kesinlikle silikonla yapıştırma süper fikir...yarın hemen yapıtırıyım ben bunları:) bide özleminkinden yaptımmı bu sorum biter gider:)) sevgiler

    hülya alma bence,özlemin fikri daha kullanışlı sanki bir oraya bak istersen:) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ÇOK HOŞ OOLMUŞ BENDEDE VAR AYNIDET. BENDE EŞARPLARIMI KAPI ARKASINA ASTIĞIM ASKILIK VAR. ESARPLARIMIN İÇ KISMINA GELEN ERLERİ ÇATAL İĞNE YAPIYORUM VE ASIYORUM.

    YanıtlaSil
  6. süper bir fikirmiş,tebrik ederim.okuyan herkesin çok işine yarayacağına eminim.sevgilerrr(bende bloğuma beklerim)

    YanıtlaSil
  7. "bütün icatlar ihtiyaçtan doğar" süperdi bitanem yine benim gönlümde bir yer bıraktın,ne olacak daha anlamıyorum bundan iyisi Şam da kayısı :) ellerine sağlık kuzum,bak ne diyeceğim ya bi ev de şöyle rahat otursana sen elin ayağın rahat dursun :)) nazar değmesin canım arkadaşımaaa

    YanıtlaSil
  8. Geçen gün kızımın atmak için ayırdığı 5-6 metal bileziği iri zincir halkalarıyla birbirine bağlayıp dolabına astım o da fular ve gözlüklerini takmış.Fena olmadı.

    YanıtlaSil
  9. bir mavim bir pembem fikrin çok iyi ama kesinlikle her seferinde uğraşmam ben onunla:)) sevgiler

    kendine moda çok teşekkürler :) ilk fırsatta gelirim bende ...sevgiler

    x madame o da bi fikir:)) sevgiler

    feridem inan bana rahat batıyo...daha bir pazar söyle sadece oturmuşluğum yoktur :))öpüyorum canım benim...

    nalan bayıldım ben bu fikre :)) mutlaka kullanıcam bir gün..emin olabilirsin :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhaba,
    fikir çok güzel bende deniycem. teşekkürler paylaşım için.
    ben bu boyama işlemlerinizle ilgili yüzeyin son haliyle nasıl göründüğünüde merak ediyorum. Yani daha detaylı ışığın nasıl yansıdığıyla ilgili foto koyabilir misiniz? mesela benim bazı mobilya yüzeylerim o kadar mat ki her parmak dokunmada parmak izi kalıyor ve silerkende baya bi ovmak gerekiyor daha parlak pürüzsüz yüzey elde edilebilir mi?

    YanıtlaSil
  11. adsız teşekkür ederim:) daha yakından fotoğraf işine bundan sonra dikkat edicem:) senin mobilyandaki o parmak lekeleri ya son kat boyanın üzerine vernik uygulanmamış olmasından ya da uygulanan verniğin kullanılan boyanın kimyasalından farklı olmasından kaynaklanıyor olabilir...tüm lekeleri temizledikden sonra sprey vernikle çözebilirsin belki:) sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bende daha önceden Pinterest'te bundan yapan birini görerek kendi şallarımı ve fularlarımı bu şekilde düzenlemiştim, benimde keyfime diyecek yoktu. :) Boşuna dememişler aklın yolu bir diye. :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. pınar bende ilk benim aklıma geldi diye böbürlenmiştim:))) olsun ben hiç bir yerde görmeden yaptığım için öyle sayıyım kendimi :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. harika fikir bayıldım burdan belli ne kadar yetenekli bir o kadar bu işte başarılı olduğunuz perde askılarını nerden aldınız acaba diye sorsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu mahalle aralarında bile duş perdesi satan yerler falan varya...onlarda bulabilirsin..bi de milyoncularda falan olabilir:)

      Sil