15 dakikada duvar panosu

03:18 journey of my hands 18 Comments

selam herkese...bu ara o kadar sıkışığım ki anlatamam..bazen ben bile kendime şaşırıyorum nasıl yetişiyorum hepsine diye..ama oluyo işte .."önemde ilk olan öncelikte ilk olur " sözü kendi kendini gerçekleştiriyor..

iş,dersler,Turuncu Oda, bir tanesi sıfırdan yapılacak 4 tane blog tasarımı ve son olarak da bir arkadaşımın evini yenileme projemiz...salon takımı komple boyanacak (büfe,masa vs),sandalyeler boyanıp kaplanacak ve çocuk odası mobilyası da boyanıp küçük hanımın arzusuna göre turkuaz bir odaya dönüştürülecek :)) merak etmeyin hepsini burda yayınlama izni aldım bile :))

bugünse çok şık bir duvar panosu göstermeye geldim..yeni evlendiğimizde duvarlarımız bomboştu,aklıma bu fikir gelmişti ama onları straforun üzerine kumaş kaplayarak  yapmıştım..bugünse tahtalarımdan birini kullandım..her zaman ki gibi mutlaka bir şeyleri unuttuğum malzeme resmine geçiyim artık :)


- tahta 
- eskitme boyası
- beyaz akrilik boya
-sünger yada normal fırça
-çengelli iğne
- çivi
-çekiç
-yapıştırıcı (resimdekine aldırmayın,silikon kullandım:)
-raptiye (unutmuşum)
-zımpara (unutmuşum)


önce kenarlarına eskitme boya uyguladım (aslında keşke yüzeyin hepsine yapsaymışım,neyse artık olan oldu)


sonra sünger fırçamla tek kat boyadım


boya kuruyunca istediğim yerlerini zımparaladım 


arkasını çevirip raptiye yardımıyla çengelli iğneyi çaktım


çiçekleri de silikonla yapıştırdım


ve duvara astım..


ama itiraf ediyim masamın üzerinde daha çok sevdim :)

çok kolay bir proje oldu bu..postun başlığını boşuna yazmadım..gerçekten de 15 dakika sürdü...yapma çiçekleri pek nadir beğenirim..ama bu bahar dallarını buraya pek bir yakıştırdım ben..

evet,şimdi diğer işlere koşturma zamanı :)

herkese mutlu günler efendim



You Might Also Like

18 yorum:

  1. Söyleyecek sözler biter bazen Allah enerjini hep daim etsin arkadaşım ..... Bahar dalını çok beğendim ufak bir dokunuş nasıl güzel bir fikir .... Ellerine fikrine sağlık ......

    YanıtlaSil
  2. yapma çiçekleri bende nadir beğenirim ama olmuş bu tablo çok da güzel olmuş ! :)

    YanıtlaSil
  3. Bu proje tam benlik oldu. Bakıp bakıp yüzüme gözüme bulaştırırım diye cesaret edemediğim evi beyaza dönüştürme projesi :))

    yemek odası ve orta sehpa siyah lake ve cam cila, beyaz olur mu? sanırsam birinin bana gaz vermesi gerekiyor:))

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcısınız ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş, ben de geçenlerde bir gün lazım olur diye küçük bir tahta parçasın beyaza boyamıştım, ama böyle eskitme falan bilmiyorum ben, direk beyaza boyadım.
    Şimdi senin panoyu görünce hıh tamam dedim, işte bu:)
    Çiçek bulayım ben:)

    YanıtlaSil
  6. ba yıl dımmm ...harıkasın cok hoş olmuş canım yaa

    YanıtlaSil
  7. handecim çok çok teşekkür ederim canım...enerji duası için ayrıca sağol çok ihtiyacım var :)) sevgiler kocaman

    nnbaLo çok teşkkür ederim :)bende beğendim bide çok kolay oldu,en çok da kolaylığını sevdim :)

    kuzine nerelerdesin ? beyaz saray dedin,heveslendirdin beni sonra kayıplara karıştın :))ben de tam gaz çalışıyosundur diye sesimi çıkartmıyodum..ama olmadı şimdik..heveslendirdin bi kere beni,mutlaka yapman lazım :) şu lake işini yapmıştım ben önceden,bir duvar rafı yenilemiştim,oradan bak istersen..kırmızı lakeydi beyaza boyamıştım..güzel oldu valla..hala da güzel görünüyor :) (bu kadar gaz yetermi? ) :))

    b-bstudio çok çok teşkkür ediyorum :)

    cafe nohut çok teşkkürler..sırf beyazda güzeldir..başka bir şeyde mutlaka lazım olur,atma sakın :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. süpersin yaaa ne kadar sade basit ve güzel olmuş ellerine sağlık fikir içinde teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Başladım tv sehpasını beyaza boyadım, öncesini fotoğraflamayı unuttum :) sonrası da anlamsız olur düşüncesiyle yayınlamadım. Üç kat beyaz boyadan sonra ancak kapandı, acemilik bazı yerlerde fırça izlerim kaldı, kolay bir iş değilmiş:(

    Bu yöntemle her şeyi boyayabilir miyim derken tam da sorduğum buydu doğrusu. Üzerinde lake, cam cila olsa bile boya sökücü ve zımpara yapılmadan boyanabilir mi?

    Yinede cesaret edemedim şimdi arkadaşınızın evi için kullanacağınız yöntemi merakla bekliyorum bir de fırça izi bırakmadan boyamasını becerebilsem:))

    YanıtlaSil
  10. Hadi Sibelim kim tutar seni,bu tüm performans ta senin için bana fazla gelmiyor artık normal karşılıyorum, panonu bende masa üzerinde çok daha beğendim ellerine sağlık canım benim,ama arkadaşının evi için kolları sıvaman bana merak ettirdi bir hayli şimdiden sana kolay geldi bu arada arkadaşının eviyle ilgilenirken bizleri sakın sensiz bırakma sakın haaa>:)))

    YanıtlaSil
  11. örgü tasarımları çok teşkür edrim canım benim:)

    duygucum rica ederim :) basit ve güzel oldumu tadı damağımda kalıyor,istiyorum şimdi bi sürü panocuk yapıyım:))

    kuzinecim üzüldüm öyle olmasına..keşke rulo fıça kullansaydın..fıça izi minimuma inerdi :( ve evet karatahta boyasında zımparaya ihtiyaç yok ama düzgünce boyamaya ihtiyaç her zaman var:) normal fırça kullanacaksan da kaliteli olmalı ki,şöyle kılları yumuşacık oalnlardan,iz bırakmasın..bir de şu yöntem var ; önce fırçayla boyuyosun sonra üzerinden roluyla geçiyosun..en olmadı boya makinesi ile boyanır ki,azcık tuzlu bir alet ama çok iş görüyo :)

    feridem beni tanıyan herkes normal karşılıyo artık bu durumu:) bugün keşif gezisi vardı..gittim gördüm,birazcık listeledik yapılacakları,fikirler ürettik,bozduk,bir daha ürettik :)) güzeldi..hafta içi taşınacakları eve gidip bir keşif gezisi daha yapıcaz..zaten gelirken iki tane abajurlarını yanımda eve getirdim..onları yeniliycem bir kaç gün içinde :) Turuncu Oda da yayınlıycam..yani herşeyi göreceksiniz merak etme :)) öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  12. Maşallah,eliniz ne kadar da hızlı, o kadar iş arasında ağzım açık bakıyorum.Ellerinize sağlık tebrikler :)

    YanıtlaSil
  13. Gel sen merak etme güzelim senin elinde o abajurlar ne olacak kim bilir harikalar diyarına döndürürsün onları şimdiden kolay gelsin ayrıca böyle şeyleri zevkle yapman beni benden alıyor canım benim

    YanıtlaSil
  14. wayyyyyyyyy wayyyyyyyyyyyyyya wayyyyyyyyyy
    ben nasıl bir derya deniz blog buldummmmm inanamıyorum, takibinizdeyim, bende beklerim...

    YanıtlaSil
  15. dostum her zamanki çok hoş olmuş... ellerine ve fikrine kurban :))
    bu arada senin sınavlar nasıl geçti? ya da geçiyor? ya da geçiriyor?...
    öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  16. Bayıldım hakikaten. Yapma çiçekleri ben de çok nadir beğenirim ama bu çok doğal duruyor tablonun üzerinde. Çok sade olmuş çok masum bir havası var harika harika. Yine süper fotoğraflamışsın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  17. Haarika olmuş!! ellerinize sağlık..
    tam da aradığım birşeydi bakalım becerebilecekmiyim :)

    YanıtlaSil
  18. hayali atölye çok teşkkür ederim..ben bide kızıyorum kendime,aklımdakilere yetişemiyorum diye :))

    feridem istediklerimi bulursam ve uykusuzluktan bayılmazsam bugün yapıcam bu abajurları :) öncesi-sonrası olarak da yayınlıycam merak etme :))

    marifetli cadı hoşgeldin :) sefalar getirdin,gelir gelmez de güzel bir enerji verdin bana,çok teşkkür ederim :) ilk fırsatta gelicem bende :) sevgiler

    hobimi terapimi çok teşkkür ederim canım benim..sınavlar 26 sına ertelendi :) bir kaç gündür saldım ama tekrardan asılıcam bugün itibariyle :)) (aklıma yeni bir şey gelirse bilemem :)) öpüyorum kocaman

    şenaycım çok teşekkür edrim...fotoğraflarımı beğenen çıkınca daha bir hoşuma gidiyor :)) sevgiler

    hobicafe teşekkür ederim..tabi ki de becerebilirsin,benim hiç şüphem yok :) sevgiler

    YanıtlaSil