bakamazsam ,yaparım :)

21:27 journey of my hands 36 Comments

herkese güzel bir gece dileyerek başlamak istedim bu gün...

hani bir kaç post önce demiştim yeni bir hobiciğim var,bebek adımlarında diye....işte görücüye çıkartma zamanıdır şimdi....

uzun zamandır ilgileniyorum bununla ama hiç bu kadar geniş zaman ayırmamıştım...blogdan ayrı kaldığım bir kaç ay vardı ...işte o zamanlar başladım bir gece...başlayış o başlayış....

aslında bu hobi benim beceriksizliğimden doğdu :) 

insanlar bana sürekli soruyor; "senin yapamadığın bir şey var mı?" diye...olmaz mı,var tabi diyordum ama ne olduğunu söylemiyordum :)

itiraf etmenin zamanıdır; ben çiçek bakamam!!   

aman ne var bunda demeyin...felaketim bu konuda...en canlı çiçeği ver bana....üç gün....üç gün sonra cesedini teslim alırsın...şaka değil,tamamıyla gerçek! 

sevgili kedim Güçlü'ye şu kedi çiminden aldım..çocuğa dedim ki;bakın ben saksıda yetişen herhangi bir şeye bakamam...bunu nasıl yapıcam? "çok kolay hanım efendi,bu sadece çim...çocuklar bile yapar" dedi...aynı söylediği gibi ektim ,bekledim,suladım ama ya dört ya da beş adet (ADET) çim çıkartabildim ....üç gün sonra da öldü.....

yıllar süren çabalarım sonucu baktım olmuyor,ben de solmayan çiçek yapıyım kendime dedim:))


daha kırk fırın ekmek yemem lazım ...çok ince,el oyalayan bir iş...ve maalesef yapım aşamaları yok çünkü iki elimi de kullanmak zorundayım yaparken...eğer ikna edebilecek birini bulursam etapları çekerim..en olmadı video hazırlarım:)


bir buket hazırlamak için parçaları da tek tek hazırlamak gerekiyor...bunlar bukette kullandığım parçalar...minik şeylerle uğraşmak o kadar güzel kafa dağıtıyor ki anlatamam...yaprak için ayrı,çiçek için ayrı tomurcuk için ayrı kafa patlatmak gerekiyor...


işte mini buketim...bu buket için neredeyse on gün uğraştım...çok zaman alıyor,doğru..ama sonuca kesinlikle değdiğini düşünüyorum....mesela şimdi baktığımda ortaları beğenmiyorum...şu an elimdeki çiçek de öyle ince uğraşıyorum ki,eğer biri beni yaparken izlese kesin, bu kadın kafayı çizmiş der :))


biraz az yapmış olduğumdan yapma çiçeklerin küçük dallarıyla da biraz besledim...küçük ama etkili bir şey oldu...en azından benim gibi çiçek bakma özürlü biri için :)


annemse tam bir çiçek bakma canavarıdır...kadın elini neye atsa yeşerir,filizlenir,çoşar da çoşar...öyle bir kadından böyle bir kadın doğsun....hayret valla....ANNEEE ; bak ben de çiçek yaptım..üstelik üç haftadır yaşıyorlar :))

neyse ,fazla çene yapmadan kaçıyım ben..çoook işim var bu gece ....

herkese mis kokulu,rengarenk bir gece olsun efendim...









You Might Also Like

36 yorum:

  1. Canım benim sen yapamadığını söylemişsin ama ben bu çiçeklere annen gibi bayıldım. Sibelim özledim doğrusu senin bu yaz havaları beni fena etkiliyor ve hiç birşey yapasım gelmedi hatta blogunu izlemeye aldığım halde yorum bile yazmaktan aciz oldum birara :))Anladım ki ben sıcak havaları sevmiyorum.Arkadaşlarımı özlüyorum ya huuuu:))) Ellerine sağlık canım senin de günlerin bu cici çiçek gibi tatlı ve sevimli geçsin vazosuna da çok yakışmış doğrusu öpüldün kuzum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet feride bu yaz çok tembeldin sen!! o sevimli ve güzel yüzün olmasa bir güzel fırçalardım seni:)) kışın da böyle olursan bu kadar rahat bırakmam ama söyliyim:))

      Sil
    2. Sen beni rahat bırakma bitanem, ama ben bloğuna bayıldımmmmm,ben de isterim bu kayan resimlerden banane banane:)))

      Sil
    3. kayan resim kölen olsun senin:)) birazdan mail atıcam sana..orada ayrıntıları yazarım canım benim...

      Sil
  2. Sibeeell bu nasıl birşey!! Yemin ederim ben yaptım demesen kesinlikle canlı zannederdim :o harikasın!
    Bu arada çiçek bakmak konusunda ben de çok fenaydım. Ama bu yaz epeyce bişey öğrendim. Seneye yaz sana anlatayım bak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım benim:) bi de vazgeçtim ben artık,istemiyom öğrenmek..işte solmayan çiçek yaptım daha ne olsun:))

      Sil
  3. Harika görünüyorlar,emeğinize sağlık. Aramızda kalması şartıyla itiraf etmeliyim ki öldürdüğüm çok çiçek oldu,artık uzak duruyorum.bu arada yazınız beni feci eğlendirdi,çimlere hala gülmekteyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:)) devamını da anlatıyım o zaman; Güçlücüm çıkan o üç çime saldırdı,mideye indirdi sonrada yüzüme bakıp miyavlayamaya başladı..."tadı damağımda kaldı yahu,hay ben senin ekecen çime..." der gibi:))

      Sil
  4. Canim yeni hobin hayirli ugurlubolsun.Farkli islere el atmak insani rahatlatiyor.Oyle guzel olmus ki soylemesen sahte cicek oldugunu anlamazdim.Ellerin dert gormesin. :)

    YanıtlaSil
  5. Hiç solmayan çiçekler.Ne güzrl olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Masallah cok güzel yapmisin ellerine saglik canim devamini bekliyorum bakalim daha neler cikacak ortaya sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) ama biraz zor çıkıyo,bazen ben beğenmeyip bozuyorum,bazen de Güçlü cüm :))

      Sil
  7. tevafuk yaklaşık 1 aydır nette yapma çiçekler aratıyorum,arşivliyorum bende bu aralar buna taktım sizin yaptıklarınızda artık izlemede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan isteyip aramaya görsün...eskiden sora sora Bağdat bulunur denilirdi,şimdi her şey bir tık kadar uzak...etaplar olsaydı daha çok işine yarardı,neyse artık bir dahakine :)sevgiler

      Sil
  8. Çok güzel olmuşlar, oldukça gerkekçi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:) hala istediğim kadar gerçekçi değiller ama ilk yapış için fena da değiller:)

      Sil
  9. dikkat kesildim bakıyorum:)tümüyle gerçek gibi ama, açmış çiçekler capcanlı duruyor:)çok güzeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lalelif çok çok teşekkür ederim:)) sevgiler

      Sil
  10. :):):) ben kaktüs ve çim adam dahil saksıda bakmaya çalıştığım her şeyi kurutmayı başardım. kesinlikle bunun özel bir yetenek olduğunu ve bende zerresinin bulunmadığını düşünüyorum :):) yalnız olmadığıma sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kesinlikle bu başka bişey ve kesinlikle bende de yok:))

      Sil
  11. Ayyy ne kadar güzel olmuş... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Nasıl yani? tüm o çiçekleri kendiniz mi yaptınız?
    Olağanüstü görünüyorlar! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptım bi delilik işte :)) çok çok teşekkür ederim,sevgiler..

      Sil
  13. Sibel, çok canlı duruyorlar.İyi uğraşmışsın ama...
    Ben de bunlardan yapsam annem zil takıp oynar.Zira balkonu benim evimde can çekişmiş ,hayata döndürülmeyi bekleyen bitkilerle dolu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa bende öyle yaparım,hemen anneme veririm:)) her alışında da derşn düşünceli bir bakış olur yüzünde ve şöyle der "niye kurudu ki kızım,suyunu mu unuttun?" :))

      Sil
  14. çok güzeller, bayıldım! yapım aşamalarını yazamasan bile malzeme olarak ne kullanıyorsun onu yaz. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa gerçekten de hiç yazmamışım bişey :) fimo ve tel...başka bir şey yok...

      Sil
  15. Ooo oldumu yahu resmen gösterip çekmişsin... Hocam bu sefer öğretmek yok mu?
    Daha çalışıp taklit edeceğiz... Söylemesi ayıp dün kumaş boyadımda hani sizin perdeden arak :)) bu arada mailine bir bakabilir misiiiiin ? Selam ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay canım benim ne kadar istedim aslında etapları çekmeyi ama mümkün değil tek başıma ...mutlaka biri gerek...en kısa zamanda halledicem inşallah...ve kumaş boyamayı da gördüm...hiç de benden arak bir tarfı yok..senin ki bambaşka ,çok güzel bişey olmuş...üstelik şablonunu da kendin hazırlamışsın daha ne olsun...ve maile de cevap verilmiştir :)) sevgiler

      Sil
  16. Harika! Ben de çiçek bakma özürlüyüm maalesef. Yapma çiçeklerin çoğunu da beğenmiyorum. Video çekin de bigün ben de öğreneyim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) ilk fırsatta çekicem inşallah...çok teferruatlı ama bakalım,yapıcam bir şeyler :)

      Sil
  17. çok teşekkür ederim hikmet:))

    YanıtlaSil
  18. annem beni ilkokula yazdırınca kendi de yapma çiçek kursuna yazılmıştı.sene 1983....kumaştan ve hamurdan gerçekten çok güzel çalışmaları ve çalışmalarından da çok alet edavatı vardı:)hala durur o dökme kalıplar.nikah şekerinden kiraz ağacına,ordan gelin başına kadar yapmadığı kalmadı.demem o ki çooook emek istiyor:)) elinize sağlık

    YanıtlaSil